The fabulous life

Eu si Facebook

Posted in Geekesque by daianara on January 15, 2011

Facebook-the people you went to school with /// Twitter-the people you'd wish you had gone to school with

Completam azi un chestionar despre retele de socializare si 80% dintre intrebari erau despre Facebook. My 2, or more, cents about this.

Am un profil de Facebook de acum 2 sau 3 ani, nu mai stiu exact. Oricum, era deja un site foarte cunoscut cand m-am inregistrat si eu.  Acum, la fel ca atunci, habar nu am cum functioneaza.  Cred ca au durat vreo 2 ani pana sa postez ceva pe wall (habar n-am cum e tradus in romana-peretele meu?) pentru ca mi se pare user unfriendly dus la extrem. Pe langa tona de reclame care te deruteaza si-ti distrag atentia, o multime de optiuni sunt ascunse si habar nu am unde trebuie sa intru. De exemplu, am vrut sa elimin pe cineva din lista de prieteni. Habar n-aveam unde trebuia sa intru si am petrecut vreo 5 minute prin setari si optiuni pana sa gasesc (la profilul persoanei in cauza) un minuscul buton de unfriend.

Apoi sunt jocurile gen Farmville, Cityville si orice altceva care se termina in -ville. Primeam notificari zilnice de cadouri, cereri de ajutor, vrei sa fi vecinul meu? si asa mai departe. Managerul IT de la firma la care lucrez mi-a trimis un friend request pentru ca in minutul doi sa-mi trimita ceva cerere sau cadou in Farmville.  *sigh Am incercat sa le dau ignore dar le primeam in continuare. Le-am dat block si atunci am inceput sa primesc notificarile pe mail. Acum nu imi mai vin pe mail dar continua sa se acumuleze la profilul meu. Partea buna? Designul e atat de prost incat macar nu trebuie sa le vad.

Motivul pentru care inca mai am un cont deschis (presupunand ca se poate inchide vreodata) e ca in ultima vreme am intrat in contact cu fosti si actuali colegi si prieteni, fiind o placere sa vad ce mai fac, pe unde au fost si cum le merge.  Plus, the boyfriend now has his very own Facebook page. Insa overall, prefer Twitter. Nu multi n00bi si-au dat seama cum se foloseste asa ca sunt 95% sanse sa urmaresti persoane care chiar au ceva de spus. In plus, esti la curent cu toate stirile, timeline-ul miscandu-se extrem de rapid (auzeam stiri pe Twitter inainte ca acestea sa apara la TV).

PS: Am vazut The Social Network anul trecut si m-am urat pentru timpul pe care l-am pierdut urmarindu-l.  2 ore despre un individ detestabil dat in judecata, pe buna dreptate, de cel pe care l-a dat afara din afacere. Beah, parca vad ca ia Oscar-ul.

Advertisements

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Robert said, on January 15, 2011 at 1:40 pm

  in concluzie, nu iti place deloc facebook:)
  atunci de ce nu renunti la el, sau nu le dai la toti accept si toate cele…pur si simplu denied

 2. daianara said, on January 15, 2011 at 1:53 pm

  Denied nu functioneaza, la fel cum ignore si block nu functioneaza. Nu renunt la el fiindca sunt in contact cu cativa oameni de care sunt interesata. Cand vor pleca ei, probabil o voi face si eu. :)

 3. Mircea said, on January 15, 2011 at 9:16 pm

  adevarul e ca e destul de complicat de configurat. insa asta e si ideea. da-le oamenilor optiunea sa isi configureze tot insa sa fie atat de complicat incat majoritatea sa nu isi bata capul.
  ca idee, fb mi se pare mult mai reliable decat twitterul care mai mult sta decat merge.
  iar natura interactiunii pe fb este diferita fata de twitter. depinde de gustul fiecaruia.

 4. daianara said, on January 15, 2011 at 9:31 pm

  Dupa ce am vazut filmul inteleg destul de bine prima afirmatie. Zuckerberg e descris ca un geniu in programare dar deficitar la orice altceva. Banuiesc ca influenta lui e cea care se simte inca in designul Facebook.
  In ce priveste cat de reliable e, agreed, Twitter pica intr-o veselie. Dar in acelasi timp mi se pare mult mai dinamic si interactiv iar continutul ma atrage mai mult. FB, pentru mine,e pentru uitat la poze. :P

 5. vderevlean said, on February 10, 2011 at 1:48 am

  bai eu nu inteleg, facebookul e f simplu. daca ai cap il intelegi si il conformeyi dupa principiile tale, daca nu… nu. si atunc te limitezi la mail, sms, scrisoare si intalnire la cafea. ce măsa e aşa greu?

 6. Andrei 2/3 said, on May 22, 2011 at 1:01 pm

  FAcebook`ul e noul HI5 – sau va fi in f scurt timp. Deja invazia a inceput, iar probabil admin`ii vor tolera mocirla, interesul lor fiind un nr cat mai mare de consumatori cu IQ mediu spre sub unitar


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: