The fabulous life

Wok’n’Roll

Posted in Cluj by daianara on August 6, 2010

Aseara am vrut sa ies la cina in oras si, fiindca tot am auzit de el, am decis sa incercam Wok’n’Roll. Este un restaurant cu specific asiatic, catch-ul fiind ca mancarea este gatita in wok-uri, chiar in fata ta. N-au site (when will Romanians ever learn?) dar am gasit niste poze aici.

First thing’s first. Nu e suficient de bine marcat. Adica in afara de numele restaurantului nu e nimic care sa-ti atraga atentia. Un afis in geam, un semn pe strada pointing towards the place, nada. Mergeam acolo si era sa trec fix pe langa el daca nu ma tragea prietenul meu de maneca.

Second. Intru si ma molesesc toata. Wok+fire+summer time+aer conditionat la minim (sau nepornit in favoarea geamurilor deschise)=very bad move. Noroc ca a inceput ploaia care a mai racorit putin atmosfera. Si a udat toate mesele (read above de geamurile deschise).

Third. Intri si…what are you supposed to do? I mean really, pentru un client care merge pentru prima data acolo, not a regular, esti total confuz. Nu te primeste nimeni, nu poti sa mergi la masa, este un mini bar in fata cum intri unde mergi si stai in picioare pana dai comanda. Again, nu e marcat in nici un fel, nu scrie “receptie”, “comenzi”, nimic. You go in and you stare, looking confused.

Fourth. Ce cauta pastele (traduse in engleza ca noodles-care sunt destul de diferiti) in meniul unui restaurant cu specific asiatic? Just in case someone’s in the mood? Ce rost mai are in cazul asta sa deschizi un restaurant cu un anumit specific? Hai sa fie asa 70% din timp si restul cartofi prajiti? Sper sa fie doar o traducere proasta.

Fifth. Organizarea spatiului lasa mult de dorit.  Unu la mana nu e folosit tot si da impresia de gol (mai ales cand nu sunt clienti). La fiecare masa mai incapea lejer un scaun in capat. Apoi nu inteleg ce legatura au cu restaurantul pozele de pe pereti. Incluzand aici una cu un magarus ranjind si alta cu un caine. What am I missing?

Sixth. La 30 de lei o portie de mancare si o bere ma astept ca, cel putin, sa stau comod. Ca sa nu mai zic sa-mi fie adusa mancarea la masa. Dar nu. Scaunele alese sunt bar stools, fara spatar. Sorry grandma. :( Apoi trebuie sa te scobori de unde de abia te-ai cocotat pentru a merge la tejghea sa-ti iei mancarea. Dear sirs, I go out so someone can do that for me.

Seventh. Various stuff. Toaleta nu e marcata. Let’s read that again. Toaleta NU e marcata. o_O Inteleg ca spatiul nu e mare dar really now.

Cat am stat acolo am ascultat, printre alte pop/rock songs, Lenny Kravitz. Numai mie mi se pare ca ceva nu se leaga?

Ah da, superba fotografia montata pe perete, in zona in care se gateste. Foarte profesionala, culori frumoase, nimic de comentat. A mai observat cineva ca bandanele celor 2 bucatari din sus mentionata poza au frunze de marijuana pe ele?

Am citit aici urmatorul lucru “Astfel de locuri sunt tipice pentru oraşele universitare, cu mâncare ieftină şi cu porţii mari.” Corectii: portia este medie nu mare iar mancarea nu este in nici un caz ieftina (vreau sa vad studentul roman care considera O masa de 30 de lei ieftina).

Concluzie. Asian place that serves pasta and plays Lenny Kravitz. I’m confused. Da, mancarea e buna si proaspata. Dar punand in balanta asta cu toate minusurile mai sus indicate nu cred ca voi trece pe acolo prea curand.

Tagged with: , , ,

18 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Marian Hurducas, Diana. Diana said: Talking about Wok'n'Roll #cluj on the blog. http://bit.ly/973tYC […]

  2. Emil Tamaș said, on August 7, 2010 at 10:37 am

    Wow, Diana, mi-ești tare simpatică de altfel dar – no offence, e musai să te contrazic:

    Singurele lucruri punctate obiectiv din articol sunt “mâncarea e bună și proaspătă” pentru că de aia te-ai dus de fapt acolo și faptul că nu-i aer condiționat, ceea ce, da, e un minus major și pentru mine. Trebuia să te oprești aici. Restul e ranting degeaba, din nou, fără supărare. De ce ești “harsh” doar de dragul de a fi “harsh” legându-te de lucruri subiective și superficiale? Poze pe pereți? Muzică (muzică excelentă de altfel)

    Păi:
    – Pozele de pe pereți sunt creațiile fondatorului care s-a cam plimbat prin lume, în speță prin Asia, și a preferat să pună altceva pe pereți decât deja ultra banalele tablouri stock cumpărate de-a gata, monotone. Punct în plus de la mine
    – Bandana cu iarba, e alegerea lor, big deal. Trăiască hipioții! Punct în plus de la mine pentru lipsa de inhibiție specifică generației “ptiu ptiu doamne ferește”
    – 30 lei – păi, poți să-ți alegi și mâncare mai ieftină ca să te poți încadra în cam 16 lei (orez + sos + carne). De obicei eu sar în mod deliberat de 35-40 de lei pentru că-mi aleg creveți și alte chestii care adunate costă puțin mai mult. Dar asta nu înseamnă că dacă ești chibzuit nu poți mânca ceva deosebit la preț de meniul zilei și să te saturi. Hats off pentru asta!
    – Pastele cu specific italian sunt oferite ca alternativă delicioasă de altfel la cei (foarte mulți în România) care nu tolerează aromele intense asiatice, pentru diversitate, pentru că se pot găti ușor la wok și pentru că pot. Big deal…nu-s nici primii și nici ultimii.
    – Lenny Kravitz e mult mai bun decât RadioZu, zic eu. Ba chiar cred că m-ar scoate din sărite muzica asiatică, e o chestie, din nou, subiectivă. Pun pariu că pițipoancele sunt lezate că în local *nu se ascultă* Inna (spre fericirea mea).
    – De 7 euro stai relativ comod și bei și-o bere după ce ai mâncat foarte bine. NU ți se pare decent? Scaunele nu mi se par neaparat cele mai comode dar nici localul nu e unul în care să stai să uiți de tine bând un Cola în 3 ceasuri cum prea sunt obișnuiți românii. Pe dincolo, ai mâncat, ai plecat, scurt pe doi.
    – Toaleta n-o fi marcată – locul e mic și probabil e nașpa să vezi ușa toaletei ca primul lucrii când intri pe ușa localului. Așa că, e OK că n-au marcat-o. Nu e vina lor, e vina arhitecturii locului. Hats of pentru discreție! E suficient personal mereu ca să întrebi unde-i buda și să primești răspuns în cca. 1 secundă.
    – Ai nimerit localul gol fiindcă-i vară și cam peste tot e gol. Cum ai fi dorit să-l umple? Cu dragoni & zmeie orientale?
    – Wok+fire+summer time+aer conditionat la minim : Și așa ai servit o porție din atmosfera Asiei :-)

    Gizăs – înțeleg calitatea nasoală a serviciilor HORECA din România în general dar căutatul nodului în papură e un alt sport național de care trebuie să ne lăsăm și să învățăm să apreciem lucrurile cu adevărat bune, ce zici?

  3. daianara said, on August 7, 2010 at 11:37 am

    Buna Emil! Nu am cautat nod in papura. Am mers pentru prima data intr-un loc si asta e impresia cu care am ramas. Apreciez explicatiile dar impresia overall ramane. Pentru fiecare lucru punctat de catre tine punctul meu de vedere e detaliat in postarea initiala. :)
    Repet, nu mi se pare coerenta absolut deloc tematica restaurantului cu ce am gasit acolo. No biggie.

  4. Elena said, on August 7, 2010 at 3:46 pm

    Studentul roman si masa de 30 de lei ieftina… Mai curand ar pune deoparte pentru bautura. :lol:

    • gelcu said, on August 9, 2010 at 12:15 pm

      Excuze me Diana?! Ce samantza iti pare mai buna de bostan sau de floare?

  5. gelcu said, on August 9, 2010 at 12:27 pm

    …sunt prea multe de comentat apropos de ce ai scris si nu cred ca merita … comentariul anterior este primul lucru care mi-a venit dupa ce am citit articolul scris de tine privitor la munca noastra – imi cer scuze pt el dar crede-ma ca il meriti!!!

  6. daianara said, on August 9, 2010 at 4:00 pm

    Vai, comentariile mustesc de profesionalism. Mi se pare genial ca atitudinea patronului roman e sa insulte clientul nemultumit. Gelcu, munca voastra nu e problema mea. Problema mea este cum m-am simtit cat am stat acolo si am platit pentru asta. Daca tu nu reusesti sa vezi ca toate punctele de mai sus sunt probleme la care aveti de lucru nu cred ca avem ce discuta. Te salut!

  7. Emil Tamaș said, on August 9, 2010 at 4:12 pm

    No – eu zic așa – hai să ne oprim aici :-) Noi să fim sănătoși și voioși.

    Restul se completează, compensează și uită în timp, în egală măsură, pentru toată lumea. Cheers!

  8. daianara said, on August 9, 2010 at 4:29 pm

    I’m good. :)

    • maria s. said, on August 10, 2010 at 4:44 pm

      Mancarea este ok !
      Muzica este si ea in regula !
      Preturile in strainatate sunt mai mari daca adaugi si bautura.
      Bandanele nu ma inspira sa trag un joint, nici n-am facut legatura cu acel tip de “frunze”, dar daca-i iarba atunci e desenata stilizat pe carpa care-i purtata pe capul cuiva (fotografia nu arata pe nimeni fumand “la greu” iarba). Este o alegere personala cred si nici macar foarte extravaganta, asa cum la fel de personal este sa alegi sa iei masa acolo.
      Localul este pe sistemul intri – maninci – pleci, perfect compatibil cu zona, scaunele si servirea la tejgheaua unde vezi cum ti se prepara mancarea pe care apoi ti-o iei si te asezi sa “infuleci”. Este un sistem fast-food care functioneaza si care in acest caz cred ca e original permitand cunoscatorului sa savureze. Amenajarea interioara este chiar draguta pt. targetul propus. Cine vrea servire “a la carte”, ambianta cu tolaneala si pierdut vremea sunt multe alte localuri si terase deschise pana tarziu in noapte pt. asa ceva si care lumineaza ostentativ ca sa le vezi bine.
      Aerul conditionat este o problema si cred ca se poate rezolva
      Un eventual site wok’n roll poate daca se mai extind, ca sa merite osteneala.

      Trebuie sa mentionez ca nu fac parte din staff-ul “wok’n roll”. Nici macar nu cunosc cine sunt. Am luat masa intimplator acolo, m-am simtit bine, m-am saturat si in general sunt o persoana care prefera si isi permite restaurantele de lux total opuse acestui tip de local. Dar daca mai trec prin zona si imi este foame, mai intru odata…

      In final:
      Ideea este ca nu trebuie sa fim rautaciosi ca sa iesim in evidenta…

      numai bine!

  9. […] Woman and I went to a certain restaurant (unnamed by me but in Romanian on her blog) and I took one look at the place and decided I wouldn’t eat there. She ends up writing a […]

  10. Andrei said, on September 13, 2010 at 5:19 pm

    noodles sunt cu specific asiatic, deci la capitolul asta nu sunt de acord cu tine.
    La celelalte puncte sunt intrutotul de acord cu tine. Concluzia…bad branding!

  11. gabriel said, on November 22, 2010 at 8:19 pm

    si eu sunt un pic confuz, textul tau e in romana sau engleza, sau bilingv ca e la moda zilele astea ??? A se citi: “when will Romanians ever learn—First thing’s firstpointing towards the place—Wok+fire+summer time+aer conditionatvery bad move.–read above de geamurile deschise —-Intri si…what are you supposed to do? I mean really, pentru You go in and you stare, looking confused.—– Just in case someone’s in the mood? —–Sorry grandma. :( —– Dear sirs, I go out so someone can do that for me.——- Various stuff.e mare dar really now Asian place that serves pasta and plays Lenny Kravitz. I’m confused.”

  12. daianara said, on November 22, 2010 at 8:51 pm

    Draga Gabriel, asa cum bine ai sesizat, textul este bilingv. Nu stiu ce e la moda in materie de lingvistica zilele astea dar engleza e pentru mine a 2-a limba si, fiindca o vorbesc zilnic, o combin foarte des cu romana. Sper ca ti-am raspuns la intrebare. :)

  13. englezu' said, on January 31, 2011 at 12:16 pm

    daianara…!
    esti nasoala, pe cuvant

  14. Vlad said, on May 23, 2011 at 1:00 pm

    Am mers şi eu acolo recent, după ce am fost la un local similar din Amsterdam. În primul rând, Wok’n’Roll nu pare a fi fast food, în comparaţie cu localul unde am fost în Amsterdam, care tot drept fast food se prezenta. Timpul de aşteptare e mult prea mare ca să fie considerat “fast”. E un timp acceptabil, nu mi-au crescut peri albi stând acolo, dar pur şi simplu nu intră la categoria “fast”.

    Luând acest lucru în considerare, cred că într-adevăr scaunele ar putea fi mai comfortabile.

    Nu am fost deloc confuz intrând acolo. De ce să fiu confuz? Am văzut o masă liberă şi m-am pus la ea. Imediat a venit cineva să-mi ia comanda.

    Decoraţiunile nu m-au deranjat, nici muzica. Nu am mers cu aşteptarea să fie ceva specific asiatic, pentru că nici în Amsterdam nu era.

    Toaleta în schimb ar putea fi semnalizată cu un simplu semn pe uşă.

    În ceea ce priveşte preţurile, acuma no… fiecare după buzunar. Într-adevăr nu văd studentul român mâncând acolo în mod regulat.

    Da, chiar le-ar prinde bine un site care să apară mai des pe google.

    Overall a nice experience, cu câteva puncte în minus minore.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: