The fabulous life

UPC a murit, traiasca RDS?

Posted in Rants by daianara on January 8, 2011

Povesteam intr-un articol anterior de calitatea la customer service-ul de la UPC. Iar acum soc, la sfarsitul anului, am decis sa trecem pe RDS. :P Overall aveau o oferta mai avantajoasa in ceea ce priveste pachetul de servicii (TV+Net+Telefon). Dar sa incepem cu inceputul.

A long time ago, furnizorul nostru de servicii de televiziune era Astral, care a fost apoi cumparat de UPC. Pentru partea de telefonie am ramas la Romtelecom deoarece portarea numarului in alta retea nu era inca permisa/lege.  Cand ni s-a prezentat aceasta oportunitate, am trecut si cu numarul vechi (si drag) in reteaua UPC.  Aici a aparut urmatoarea problema: puteam suna bine mersi in strainatate dar cand cineva din afara tarii incerca sa ne dea un telefon se auzea un mesaj indicand ca nu au credit suficient. Au urmat telefoane la furnizori incercand sa aflam de unde vine problema si pana la urma se pare ca era din cauza UPC, care nu are serviciul de telefonie bine pus la punct.

Bun, la problema asta s-a adaugat reducerea semnificativa a programelor transmise prin televiziunea analogica, pentru a forta astfel abonatii sa treaca la televiziunea digitala-semnificativ mai scumpa, mai ales cand ai 2 televizoare.  Nu ca ma intereseaza pe mine foarte mult TV-ul dar ii intereseaza pe ai mei.

Cireasa de pe tort a fost o intrerupere de 4 zile a semnalului de la UPC-net, tv si telefon.  In conditiile astea am inceput sa cautam alt furnizor pentru aceste servicii. Cum Romtelecom inca ofera servicii de 3 ori mai slabe si de 2 ori mai scumpe am mers pe RDS. Factura totala a scazut in timp ce viteza la net a crescut de la 10 Mb/s la 50 de Mb/s (sigur incurc ceva pe aici; also, ala e maxim in retea metropolitana) iar numarul de canale TV a crescut si el (pe analogic) de la 45 la 70.  Contractul a fost incheiat in 27 decembrie iar baietii au venit sa instaleze tot in 4 ianuarie, deci destul de repede.  Programele TV se prind ok iar ai mei jura ca a crescut calitatea imaginii. :D La net, din ce am vazut, viteza de download a crescut-pe utorrent la de un maxim de 1,1 MB/s la 2,4MB/s iar la un download de pe Steam a fost maxim 1,4 MB/s.

EDIT: Am scos un film cu viteza de download de 5.1 MB/s.

Problema este urmatoarea-la unul dintre televizoare trebuia as avem televiziunea digitala dar se pare ca nu sunt decodoare. Verificand pe net se pare ca asta este o problema frecventa la RDS. A 2-a parte a problemei este ca inca nu s-a realizat portarea numarului de fix in reteaua RDS din motive care imi scapa. Acuma nu vreau sa fiu bitchy, oamenii au venit, au instalat tot si avem si net si tv si telefon.  Dar as aprecia ceva mai multe informati: cand se face portarea, care e problema si cand primesc receiverele de care e nevoie pentru digital. Asa ca incepem luni cu un telefon la relatii cu clientii Cluj si cu altul la ANCOM.

UPDATE: Au sunat cei de la RDS (e sambata btw) sa ne spuna ca a fost aprobata portarea si din 16/01 vom avea vechiul numar de telefon. :)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: