The fabulous life

De ce scriu in engleza

Posted in Personal by daianara on November 24, 2010

Avand in vedere comentariile pe care le primesc de cand am deschis blogul pe subiectul asta, cred ca e timpul sa am un post special in care sa lamuresc lumea de ce. Vad ca multe persoane sunt convinse ca “asa e la moda”. Daca ar fi fost vorba de cateva cuvinte gen “cool”, “awesome”, etc, ok, merge. Dar nu studiezi ani de zile o limba doar pentru a fi trendy. Asadar, de ce vorbesc/scriu o mare parte a timpului in engleza?

  • Pentru ca ma descurc foarte bine in engleza. Studiez limba asta de 18 ani (nu exista gradinita cu predare in limba engleza pe vremea mea) si e a 2-a natura pentru mine.
  • Pentru ca lucrez intr-o multinationala unde limba oficiala este engleza si pana si un banal email pentru o adeverinta se scrie in limba asta.
  • Pentru ca am lucrat o gramada de vreme cu oameni din UK si asta m-a influentat foarte mult (inca am un usor accent british).
  • Pentru ca majoritatea colegelor mele sunt la un nivel comparabil de fluenta si am ajuns sa facem o gramada de glume si sa vorbim in romana combinata cu engleza/spaniola 90% din timp. Si ne simtim bine asa.
  • Pentru ca prietenul meu este american si vorbim in engleza acasa. :)
  • Pentru ca este amuzant, util si imi place.
  • Pentru ca pot sa exprim mai bine diferite idei si concepte. Fara ca asta sa insemne ca am uitat romana, ca sunt tradatoare de limba si tara si alte povesti de genul asta.

Viitoarele comentarii al caror unic scop este sa afle raspunsul la aceasta intrebare vor primi un link catre acest post si, eventual, inca unul spre Google Translate. Asta pe principiul “it’s not me, it’s you”.

Advertisements
Tagged with: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: