The fabulous life

Ghidul a doua picioare stangi la dansat

Posted in Trying new stuff by daianara on March 13, 2010

Ok, a trecut o luna de cand am inceput cursurile de dans. In mare stiu asta pentru ca ni se cere plata pentru luna a 2-a. :) Ce fac acum sunt dansuri latino: merengue, bachata si salsa (enumerate in ordinea dificultatii) la una dintre cele 3 mari scoli de dans din Cluj. Programul este de 2 cursuri de 1.5h pe saptamana (incepatorii sunt luni si miercuri), practica pentru toate nivele duminica si salsa party sambata (mai nou va fi o data la 3 saptamani). Cursul de incepatori dureaza 2 luni, apoi intermediari 1-tot 2 luni, intermediari 2-4 luni si avansati (probabil for life :lol:).

Overall e ok dar cumva departe de ceea ce ma asteptam sa fie. Let’s break it down, cu bune si rele.

Alea bune

 • Am trecut aproape complet peste teama de a dansa in public. Dupa atatia ani tot ce pot sa zic e: Yea-fucking-ha!
 • Legat de punctul de mai sus, am vazut cum majoritatea celor de pe ringul de dans, care ma intimidau pana acum, are scared little kittens.
 • I improved my posture. Desi stateam destul de dreapta si inainte, ma surprind acum pe strada abordand pozitia de baza, cu umerii trasi inapoi, spatele drept, pasi mici si varfurile picioarelor indreptate in afara. Discipline FTW!
 • Pot sa dansez pe tocuri. Desi majoritatea fetelor de la cursuri vin lejer, in adidasi, pana la urma tot la tocuri ajung. And I want to go dancing like a lady, not a sumo wrestler.
 • Am inceput sa observ cat de aiurea se misca majoritatea persoanelor si cu cat plictis. La ultima iesire in oras, miscarile cuiva din anturaj au fost ceva in genul: mana stanga in mana cuiva, mana dreapta atarnand pe langa corp, ochii dati peste cap. -_- Thank God some people actually bother to learn.
 • Pe o nota strict personala: sunt foarte multumita de instructori, sala de dans, pret si program (de la 20.30!). Ma bucur ca se gandeste cineva si la corporatisti.
 • Dupa o luna stiu pasii de baza la cele 3 dansuri, imi reuseste in sfarsit intoarcerea dreapta la salsa (dupa ceva practica si acasa), am prins destul de repede pasii de cross body, ma descurc sa-l las pe baiat sa conduca (sigh) si am trecut la a invata figuri (cat mai multe figuri! :D) de dans.

Alea rele

 • Proportia baieti-fete. Inteleg ca e oarecum imposibil sa fie acelasi numar de baieti si de fete. Dar cand vin 20 de fete si 7 baieti (exagerare) e putin dificil sa inveti ceva. Toate dansurile sunt de perechi si daca nu ai cu cine exersa si tot ce faci e pas de baza that makes for a very unhappy D. Solutia instructorilor e ca baietii sa schimbe partenera la fiecare dans dar si asa raman foarte multi timpi morti.
 • Aglomeratie. Desi spatiul e destul de generos, cand ai 40-50 de persoane intr-o sala, care acum invata si fac pasi de urias, riscul de accidente e foarte mare. Am si acum o urma de toc pe picior si sunt sigura ca  alte persoane imi pot multumi pentru cicatricele oferite.
 • Timiditatea. Most guys would rather dance alone than go up to a girl and ask her to dance with them. Beats me. I think this town is trying to turn me into a lesbian.
 • Cursantii. Fooooarte departe de ceea ce ma asteptam. Sunt de toti: de la varianta scunda, grasa si plina de cosuri a solistului de la Offspring, la tocilarul timid dar libidinos (cu ochelari asortati), la smecherasul cu cercel de zirconiu si fes pe cap la tipul parca iesit din armata. Antipatie la prima vedere? Da, exista. Ca o parere rea si personala, majoritatea tipilor pe care i-am vazut la curs vin fie pentru ca i-a tarat perechea (they’re funny to watch when forced to dance with someone else), fie pentru ca n-au alta modalitate de a aborda pe cineva.

Ca o concluzie: ziceam la inceput ca aceste cursuri nu sunt exact ce ma asteptam sa fie. Asta pentru ca toate dansurile predate se danseaza in pereche. Si, exceptand cuplurile, daca iesi in oras o mare parte din timp dansezi singur. Cu toate ca pana si un pas de baza la salsa arata spectaculos in pereche, cand il faci singur e alta poveste. Combinand asta cu procentul persoanelor din Romania/Cluj care stiu sa danseze (macar la nivel minimal) rezultatul nu e tocmai imbucurator. Pe de alta parte, la evenimentul de salsa care a avut loc in Brasov la inceputul anului au fost peste 1000 de persoane. Asa da, mai merge. :)

Ce sper e sa se mai schimbe aerul pana ajung la avansati. De fapt, voi ajuta si eu putin pentru ca nu vreau sa ma rezum la o singura scoala cand sunt mai multe optiuni disponibile. Oricum, din ce mi s-a povestit, procentul fete-baieti se schimba pe masura ce se avanseaza, majoritatea fetelor renuntand pe parcurs.

PS: Beginner guys can’t lead even if their life depends on it. That’s a fact!  :P

PS 2: Ah da, intre 2 ore de dans si 2 ore de fitness, aleg prima varianta multumesc foarte mult.

Advertisements
Tagged with: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: