The fabulous life

Wasabi

Posted in Trying new stuff by daianara on February 28, 2010

First, take a look at this:

Din punctul meu de vedere e cea mai memorabila scena in care apare wasabi. On to the story. Saptamana trecuta urma sa mergem mai multe persoane sa incercam, la 7 ani dupa deschidere, bunatatile japoneze de la Restaurantul Tokyo. Stiam ca proprietarul e japonez si, eu cel putin, vroiam sa incerc sushi, wasabi, ramen si sake.

Ce s-a intamplat a fost ceva tipic romanesc in care, daca persoana A zice : hai sa mergem!, tot ea se asteapta sa fie, la randul ei, invitata in acelasi loc pentru care a lansat ea invitatia.blink.gif Yes, women make a lot of sense sometimes. And this is coming from one.  Bineinteles ca, sunand in seara respectiva sa ma asigur de ora si meeting spot, mi s-a spus ca nu se mai intampla nimic pentru ca “nu ne-am dat interesul” (or something like that-I stopped listening after hearing the “No”).

In ziua urmatoare ne-am multumit cu next best thing: Running Sushi care oferea un mini meniu cu 12 bucati de diferite preparate la 20 de lei. All in all, experienta a fost destul de dezamagitoare.  Ceea ce arata ca sushi (adica umplutura, orez, totul invelit in alge) avea la mijloc, in loc de peste, bucati de castravete. I didn’t realize we went for the vegetarian menu. Apoi erau cateva bucatele de peste pe o gramada de orez nu foarte bine fiert si pe margine garnitura. Adica wasabi, ceva care arata ca varza murata dar avea gust de parfum si, separat, sos de soia. In afara de sushi cel mai curioasa am fost de wasabi pentru ca ma dau in vant dupa condimentele picante/iuti. Si cum despre wasabi am auzit spunandu-se ca-ti ia gura foc era nerabdatoare sa incerc. Again, disappointment. Are gust de hrean (cautand pe net am vazut ca face parte din aceiasi familie de plante/legume/whatever) dar mult diluat. Asa ca scena cu Jean Reno e cat se poate de plauzibila, poti sa mananci cu pumnul si nu patesti absolut nimic. I’ll stick to chili thank you very much. That and Chinese cuisine which at least makes you feel full after a meal.

10 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Copac said, on February 28, 2010 at 1:44 pm

    Jean Reno e un fel de Chuck Norris al francezilor. Şi în legătură cu wasabi-ul, cred că tre’ să cauţi un local mai pe treaba lui. Din păcate nu prea ştiu pe aici vre’unul.

  2. daianara said, on February 28, 2010 at 1:55 pm

    O fi, but he’s also God. And yeah, slabe sanse sa gasesti produse originale pe aici. Eventual mail order dar asa isi pierde tot farmecul. Btw, nu ii inteleg pe cei care mananca sushi 3-4 seri pe saptamana. It’s really not all that…

    • Copac said, on February 28, 2010 at 3:24 pm

      E un moft care devine obişnuinţă.

      • daianara said, on February 28, 2010 at 4:08 pm

        Like guys drinking Jack? :P

      • Copac said, on February 28, 2010 at 5:56 pm

        Cam aşa ceva.

  3. Emil Tamaș said, on June 17, 2010 at 10:24 pm

    Sushi la noi în Cluj e cam trist. Mult orez, puțină carne și diversitate zero…Crede-mă, un sushi adevărat dă dependență rapid.

    Cât despre wasabi, cam tot ce găsești pe piață e de fapt hrean colorat cu spirulină pentru culoare verde și ceva extract pentru “iuțeală”. Wasabi adevărat se găsește rar și prin Japonia, fiind foarte scump (trece de $40 KG).

  4. daianara said, on June 19, 2010 at 10:37 am

    Trist e si ca patronul restaurantului e japonez si serveste mancarea asta second, ba chiar 3rd hand. Stiu ca sunt ceva magazine de delicatese online. Sunt curioasa daca poti gasi originalul acolo. Seminte de pin, cel putin, nu aveau. Ah da, nu cumva stii unde le pot gasi in Cluj? Semintele de pin, I mean. :D

  5. Emil Tamaș said, on June 19, 2010 at 10:43 am

    La Casa Bio pe Republicii #5 e musai să aibă semințe. Dacă acolo nu au, probabil nu există :-) Despre wasabi proaspăt.. chiar nu știu să aducă cineva la noi, deși, e ok și cel imitație, ăsta se mănâncă 99% în lume.

    Pe mine, din nou, mă deranjează lipsa de diversitate și mâncarea “lungită” cu orez. Dacă nu mâncam în alte părți mai bun, ziceam că-i o problemă geografică.. că nu stăm lângă ocean etc. Fals! Nu vreau să-ți spun ce sushi bun am mâncat în Budapesta.

  6. daianara said, on June 19, 2010 at 11:10 am

    Ah, Budapesta. Am fost acum cativa ani si m-a dat gata mancarea chinezeasca. Am comandat jumate de portie si mi-au pus in fata aproape un kil de mancare. Delicios! Sper sa repet experienta anul asta.
    PS: N-au la Casa Bio pe site seminte de pin. Which is weird, avand in vedere ca am mancat o salata la Marty facute in colaborare cu ei si care continea faimoasele seminte. Cred ca o sa le trimit totusi un mail intrebandu-i. Mersi de pont. :D
    PS 2: Ai cumva o recomandare privind cazarea in Budapesta. Cu ani in urma am stat in apartamentul unei batrane care inchiria unele camere turistilor. Cu riscul de a suna morbida I think she’s dead now.

  7. Emil Tamaș said, on June 19, 2010 at 4:02 pm

    Site-ul nu-i tocmai pus la punct, îți sugerez o vizită acolo… au mii de produse și multe nu-s pe site. Oricum, magazinele naturiste mai noi tind să aibă așa ceva.

    Eu tot aici am stat. 25 euro / cameră single sau 40 double. Mă tem că în perioada verii sunt cam ocupați, așa că vezi tot pe site-ul respectiv oferte similare. Sunt de evitat hotelurile – pensiunile tind să fie ok în schimb.


Leave a reply to Emil Tamaș Cancel reply