The fabulous life

Steampunk

Posted in The world around me by daianara on January 2, 2010

De ceva vreme D. urmareste cu interes genul steampunk si tot ce tine de el. Evit sa folosesc cuvantul “fan” pentru ca nu imi place ce implica. Revenind, exista o oarecare familiaritate si un sentiment de nostalgie de fiecare data cand dau de cate o creatie apartin subgenului. E descris ca fiind o combinatie intre fictiunea lui Jules Verne si era post-internet. Caracteristica de baza e data de elementele epocii victoriene: masini cu aburi, felinare cu gaz, strazi pavate cu piatra cubica, rochii lungi +corsete si, as zice eu, maniere. Even between archenemies.

Cu ce se mananca?

Well, conform Wikipedia: Steampunk (steam – abur, punk – conflict, protest) este un subgen al ştiinţificului fantastic şi ficţiunii speculative, care a devenit proeminent în anii 80-90 ai sec. trecut (adica 1980-1999). Lucrările încadrate în acest subgen, modelează o lume imaginară care şi-a însuşit cu desăvârşire utilizarea maşinilor cu abur. Articolul intreg in romana aici si in engleza aici.

Mai jos e un video simpatic despre adepti ai curentului care au introdus steampunkul in viata zilnica-cosplay like. M-a facut sa zambesc urmatorul citat: Steampunk is an adventure from a time that never was but one we wished it’d been. :)

Termin cu introducerea destul de lunga pentru a trece la adevaratul motiv al postului. Concursul cu tematica steampunk organizat de CG Society-site care e tata lor in ceea ce priveste digital art&artists. Marele premiu a fost luat de imaginea de mai jos, intitulata Steamnocchio, a work of art in it’s own right.

Printre castigatorii la categoria “special” se numara si ‘Alice’s adventures in steamland’, o adaptare foarte reusita dupa unul dintre personajele din Alice in Wonderland.

O lista completa a castigatorilor fie la ilustratie, fie la animatie se gaseste aici. Daca aveti curiozitatea de a da next cand ajungeti la sfarsitul paginii respective veti vedea si cu ce au participat 2 concurenti din Romania. Spor! :)

Advertisements
Tagged with:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: